Niejednemu z nas ślinka cieknie na myśl o pysznym, ciepłym cieście z dużą ilością bitej śmietany... Jedni wolą zajadać się tym przysmakiem z dżemem, drudzy z sosem czekoladowym albo truskawkowym, a jeszcze inni z gałką lodów. Taki deser to oczywiście setki dodatkowych kalorii, ale dzisiaj w naszej szkole mogliśmy sobie pozwolić na tę odrobinę szaleństwa, gdyż obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Gofra.
Dziewczęta z Samorządu Uczniowskiego wraz z opiekunami - p. Aleksandrą Dudojć i p. Edytą Marzec spisały się na medal, przygotowując pyszne gofry – do wyboru: z cukrem pudrem, suche lub z dżemem. Dochód z wypieków zasilił konto Samorządu Uczniowskiego. Akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem ze strony uczniów i pracowników gimnazjum, o czym świadczyły długie kolejki smakoszy gofrów prawie na każdej przerwie. Cieszymy się, że trafiliśmy w podniebienia i potrzeby gimnazjalistów, a za rok na pewno jeszcze tę akcję powtórzymy.